Escoltar

Virus a fitxers de Windows descarregats d'Internet

Per saber si un arxiu qualsevol a l'ordinador és un virus, procedirem a emprar un senzill truc que ens pot ajudar molt. Partim de la base que els virus són fitxers executables (com qualsevol programa d'ordinador) i que nosaltres pensam que el que volem obrir no és un programa, sinó un document com un informe, un full de càlcul, un fitxer en PDF, etc. Les passes a seguir són les següents:

  1. Si és un fitxer comprimit, l'haureu de descomprimir a una carpeta temporal. Mai heu de fer doble clic damunt l'arxiu, sempre heu d'anar amb el botó dret del ratolí i seleccionar l'opció per descomprimir que vulgueu i desar-lo a una carpeta temporalment.

    Descomprimir arxiu
     
  2. Una vegada que tenim el fitxer a una carpeta, fem clic amb el botó dret del ratolí i, si surt l'opció "Ejecutar como administrador", llavors és un fitxer executable i, per tant, és molt probable que sigui un virus. Si és un fitxer que heu de menester, contactau amb el remitent o autor del fitxer per saber si tot és correcte.

    Menú - Obrir com administrador
  3. Si teniu qualsevol dubte, contactau amb el servei de suport informàtic de la UIB.

Cal tenir en compte que als programes normals, en fer clic amb el botó dret del ratolí damunt ells, hi surt l'opció "Ejecutar como administrador", la qual cosa és ben normal. Podeu fer la prova amb el "Bloc de notas" (notepad.exe) o qualsevol altre programa que tingueu.