Escoltar

Programari

Tal i com marca en el capítol IV l'acord normatiu 8876 pel qual s’aprova la normativa d’espais informàtics comuns per a la docència a la UIB, el CTI determinarà els programes d’ús general que s’instal·laran a les aules d’informàtica. Si hom desitja algun software específic, tal i com marca l'esmentat acord normatiu, haurà de sol·licitar-ho, abans de l'inici del curs, a través de l'escola universitària o facultat corresponent, o particularment fent una sol·licitud a UIBdigital. Aquí teniu un resum del programari actualment instal·lat als escriptoris virtuals.

 

La UIB posa al vostre abast el portal web Softlliure, on es pot trobar una descripció de part del programari lliure instal·lat als escriptoris virtuals, així com alternatives al software privatiu més comú.

 

Office 365 als escriptoris virtuals

Ús d'Office 365 amb Microsoft Office 2013
Els escriptoris virtuals tenen instal·lat Microsoft Office 2013. Els usuaris que tinguin un compte Office 365 poden iniciar-hi sessió directament des de qualsevol dels programes que conformen la suite d'Office 2013 i accedir als documents emmagatzemats a OneDrive (el servei d'emmagatzement d'Office 365).  
 
Quan s’obri un programa d'Office 2013 (Word, Excel, PowerPoint, Access, …) a la part superior dreta apareix un botó: “Inicieu la sessió per aprofitar l’Office al màxim”. Pitjant a sobre apareix una finestra d’Inici de sessió. Cal posar l’usuari d'UIBdigital, seguit de @id.uib.cat o @id.uib.es. Per exemple abc123@id.uib.cat.
Si l’usuari és vàlid, actualment només els alumnes hi tenen accés, demanarà la contrasenya. És important deixar marcada l’opció “Manté la sessió iniciada”. D’aquesta manera no caldrà repetir aquest procés per a cada programa que s’empri.
Un cop validats, a qualsevol dels programes d'Office 2013, a l’obrir o guardar un document apareixerà sempre l’unitat remota “OneDrive - Universitat de les Illes Balears” amb els documents de l'usuari.
 
L’inici o tancament de sessió a Office 365 es pot fer sempre des de qualsevol opció del menú Fitxer de qualsevol aplicació de Microsoft Office 2013.
 
Ús d'OneDrive d’Office 365 amb altres programes
Des d’altres programes instal·lats als escriptoris no és possible accedir directament a OneDrive d’Office 365. Si es volen emprar fitxers guardats a Onedrive d’Office 365 caldrà baixar-los abans a l’escriptori virtual per a poder-los obrir. Per això cal procedir de la manera següent:
 
1. Obrir un navegador (es recomana Internet Explorer o Firefox).
2. A la llista de favorits n’hi ha un que és Office 365. També es pot accedir directament a l’adreça http://estudiant.uib.cat. Cal utilitzar credencials d’UIBdigital.
3. Un cop accedit cal pitjar sobre el botó OneDrive per tenir accés als fitxers emmagatzemats.
- Per a baixar un fitxer cal seleccionar-lo al navegador, pitjar el botó dret del ratolí i triar l’opció “Baixa”. 
- Per a pujar un fitxer basta arrossegar-lo sobre la finestra del navegador.
Si es fa doble click sobre un fitxer del navegador, aquest document s'obri amb l'aplicació on-line d'Office 365, no amb la que hi ha instal·lada a l'escriptori virtual.