Escoltar

SPSS

L’SPSS és un programa d’aplicacions estadístiques molt utilitzat en ciències socials i en treballs d’investigació de mercat. Té la capacitat de permetre l’ús de bases de dades de gran mida, a més de permetre anàlisis multivariants i de classificació, entre d’altres tècniques.

Qui pot sol·licitar l'SPSS?

Els usuaris que poden sol·licitar l'SPSS són els següents:

 • El Personal Docent i Investigador de la UIB.
 • El Personal d'Administració i Serveis de la UIB.

 

Com puc sol·licitar l'SPSS?

La sol·licitud es troba a UIBdigital > Gestions i serveis > Tràmits > Sol·licituds > Disponibles amb el nom "Instal·lació de programari en equips personals".

De quantes llicències disposa la UIB?

Tenim 100 llicències d’ús simultànies per a Windows i Mac que implica que heu de tenir connectivitat a la xarxa de la UIB. Això vol dir que es pot instal·lar a tots els equips, però que el nombre d'execucions simultànies està limitat a 100 equips. Per aquesta raó, se sol·licita als usuaris d’aquest programari que en el moment que ja no el facin servir surtin de l’aplicació alliberant així una llicència d’ús perquè un altre usuari la pugui emprar.

La validesa de les llicències és fins al 31 de juliol de l'any en curs.

Com es pot fer ús de l'SPSS?

 • Equips de la UIB
  • Equips connectats a la xarxa de la UIB, amb xarxa cablejada o amb xarxa sense fils. Un cop instal·lat el programari SPSS, només s’ha d’obrir l’aplicació i, sempre que hi hagi llicències d’ús disponibles al servidor de llicències, funcionarà.
 • Equips de la UIB a casa
  • Per poder usar la versió SPSS, s’ha de realitzar una connexió d’accés remot VPN amb la Universitat. Un cop instal·lat el programari SPSS, només s’ha d’obrir l’aplicació i, sempre que hi hagi llicències d’ús disponibles al servidor de llicències, funcionarà.
 • Equips de les aules informàtiques
  • L'SPSS es podrà instal·lar als equips de les aules d'informàtica. Des de qualsevol d’aquests equips es pot emprar sempre i quan hi hagi llicències d’ús disponibles al servidor.

Important

Per emprar l'SPSS s’ha de tenir instal·lat el programari a l’equip, s’ha de tenir accés a la xarxa de la UIB i el servidor de llicències ens ha de poder assignar una llicència d’ús. Si teniu qualsevol problema, contactau amb el Centre d'Atenció a l'Usuari (CAU).

On puc adreçar-me en cas de problemes?

Posau-vos en contacte amb nosaltres mitjançant el formulari de suport.