Escoltar

Manual de configuració de Wi-Fi per a Windows XP

Darrera revisió/actualització: 13/10/2016

 

S'ha de tenir en compte que aquest sistema operatiu està fora de manteniment per part de Microsoft, així doncs, és recomanable actualitzar-lo a un de més actual, per exemple Windows 7, 8 o 10. Conseqüentment, a la pàgina web cat.eduroam.org ja no hi ha l'opció per a configurar automàticament la xarxa sense fils als dispositius que tinguin Windows XP. D'altra banda, en aquesta pàgina trobareu les pautes a seguir per a configurar la connexió a la xarxa sense fils del vostre sistema operatiu manualment.

En primer lloc, cal que tingueu actiu l'usuari d'UIBdigital per a l'accés a la xarxa sense fils, ho podeu fer accedint a UIBdigital a l'apartat de Wi-Fi de la pipella Gestions i Serveis.

Seguidament, heu d'accedir a "Connexions de xarxa sense fil" del vostre ordinador i clicar a "Canviar la configuració avançada".

 

Figura 1: Cambiar configuració avançada.

 

A la pipella de "Xarxes sense fil" podeu agregar una nova xarxa. A l'apartat d'Associació posarem la informació següent:

  • Nom de xarxa (SSID): eduroam.
  • Autenticació de xarxa: WPA2.
  • Xifrat de les dades: AES.

 

Figura 2: Agregar una nova xarxa.

 

A la pipella d'Autenticació s'han de seleccionar les opcions següents:

  • EAP protegit: PEAP.
  • Desmarcar l'opció: Autenticar com a equip quan la informació de l'equip estigui disponible.

 

Figura 3: Autenticació.

 

Seguidament, cal clicar a Propietats i introduir la informació següent al camps:

  • Connectar amb aquests servidors: sinus.sint.uib.es.
  • Marcar l'opció de les entitats emissores de confiança: UIB CA.
  • Marcar l'opció: No demanar la intervenció de l'usuari par a autoritzar a nous servidors o entitats emissores de certificats de confiança.
  • Seleccionar el mètode d'autenticació: EAP-MSCHAP-v2.

 

Figura 4: Propietats protegides de EAP.

 

Arribats a aquest punt, heu de clicar a Configurar EAP-MSCHAP-v2, on desmarcarem l'opció: Usar automàticament el nom d'inici de sessió i la contrasenya de Windows (i domini, si n'existeix algun), i desarem tots els canvis.

 

Figura 5: Propietats de EAP-MSCHAP-v2.

 

Quan s'hagi guardat tota la configuració, el sistema operatiu us demanarà el vostre usuari i contrasenya, teniu en compte que heu de posar el vostre usuari i seguidament un dels tres dominis de la UIB (.cat, .es i .eu) (per exemple: abc123@id.uib.es, abc123@id.uib.cat, abc123@id.uib.eu).

 

Figura 6: Usuari i clau d'accés.